Wedstrijd ‘Matthias Vanden Gheyn’ voor beiaardcompositie en -bewerking

 

 

Campanae Lovanienses organiseert de internationale wedstrijd ‘Matthias Vanden Gheyn’ voor beiaardcompositie en -bewerking. 

 

Het compositiegedeelte vindt bovendien plaats in het kader van het stadsfestival 'Knal! Leuven Big Bang Festival' (oktober 2021 - januari 2022). Dit festival eert de Leuvense priester en professor Georges Lemaître (1894-1966), die als eerste de theorieën van de uitdijing van het heelal (1927) en van de big bang (1931) formuleerde.

 

Er zijn twee categorieën: 

 

1. Originele composities voor beiaard die geïnspireerd zijn op een aspect van de astronomie, astrologie of kosmologie (oerknal, sterren, planeten, dierenriem...). De prijzen bedragen € 2.000 - 1.000 - 500. 

 

2. Beiaardarrangementen van een werk uit de barok, aangepast aan een middentoonbeiaard van 3,5 octaven. De prijzen bedragen € 1.500 - 750 - 500. 

 

De uiterste inleverdatum is 30 april 2021. Campanae Lovanienses biedt de vijf best gerangschikte inzendingen in elke categorie aan de internationale beiaardgemeenschap aan in pdf-formaat. 

 

Het project wordt ondersteund door de Vlaamse Overheid, de stad Leuven, de stad Tienen, de KU Leuven, de Koninklijke Beiaardschool ‘Jef Denyn’ in Mechelen, de norbertijnen van de Abdij van Park, de concertorganisatie ‘Klassiek in de Kapel’ (Tienen) en de Singing Bronze Foundation (Asten, Nederland).  

 

Het wedstrijdreglement kan worden gedownload van http://bit.do/Vandengheyn_NL (Nederlandse versie) of http://bit.do/Vandengheyn (English version). 

© 2021 by Philippe Beullens. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now